Morten Bangs historie

Mit navn er Morten Bang, og jeg er aktie- og ejendomsinvestor. Min store passion er at gøre økonomi spændende og tilgængeligt for alle. Det gør jeg via mine foredrag, konsulentarbejde samt undervisning på UCL Erhvervsakademi & Professionshøjskole i Odense.

Starten på det hele - og mit første job

Interessen for økonomi startede da jeg, i 2003 som 13-årig, fik mit første job som reklamebud. De penge, jeg tjente, blev bl.a. brugt på et Børsen-abonnement, og jeg købte min første bog, ‘The Art of the Deal’ af Donald Trump, på Amazon.

I 2005 besluttede jeg mig for at investere i aktier, da jeg havde læst Børsen i to år, og sparet ca. 10.000 kr. op. Jeg skulle have lov af min skeptiske mor, fordi jeg var under 18. Hun lod mig investere 1.650 kr. og allerede et år efter, solgte jeg dem for ca. 8.700 kr. I de efterfølgende to år købte, og solgte jeg aktier dagligt.

"Ærgeligt han ikke fik lov at investere mere."

- Lene, Mortens mor.

investeringsrejse bil

I 2007 kom finanskrisen, og jeg tabte lidt på aktierne – dog ingen store tab. Året efter blev jeg 18, og når man er fra Nordfyn, betød det, at jeg skulle have en bil! Jeg solgte mine aktier, og det blev til udbetalingen af en cabriolet.

Mit aktiecomeback

Aktiekurserne faldt stadig, men jeg fik lyst til at købe igen – men pengene lå jo i udbetalingen. Så jeg kunne ikke forfølge min passion. Jeg brugte derfor min tid på at undersøge tidligere handler, og læste en del bøger om investering. Jeg lærte, at det gik bedst med de investeringer, jeg selv undersøgte fremfor at lytte ukritisk til andre investorer. Gennem bøgerne fandt jeg frem til, at strategien value-investering passede mig bedst.

April 2009, blev starten på mit comeback. Måneden før endte jeg i en alvorlig bilulykke, som gjorde det muligt at investere igen. Selvom bilen blev totalskadet, slap jeg billigt med en hjernerystelse og et ar på min pegefinger.

Ulykken ændrede mit liv på mange måder. I ambulancen på vej til hospitalet, gik det op for mig, at jeg havde brugt for meget tid på at spekulere over, hvad andre tænkte. Fra den dag gik jeg mest op i, hvordan jeg selv havde det. Jeg behøvede ikke længere imponere andre. 

Jeg gik fra en ny cabriolet til en 17 år gammel lyserød (tidl. rød) Volvo 850. Ingen syntes den var fed, men jeg syntes, den var fantastisk med sin 5-cylindrede motor. Fra den dag fulgte jeg value-investering som en livsfilosofi.

investeringsrejse bil
bil investere

Min langsigtede investeringsstrategi

Min investeringsstrategi har gennem årene udviklet sig, men én ting har holdt, og det er mit fokus på at spare op og investere! Mit mål blev, at min. 50% af min indkomst skulle opspares og investeres i aktier, og senere kom ejendommene til. I dag sparer jeg over 80% af min indkomst op, og investerer den.

I 2010 blev jeg 20 år, og de næste par år investerede jeg – og gør det fortsat – i aktier ud fra value-strategien. I gennemsnit har jeg fået ca. 22% i afkast pr. år med en spredt portefølje. I begyndelsen lå mit fokus på prisen og mindre på kvaliteten i selskaberne. Med tiden er jeg blevet mere fokuseret på at investere i selskaber med god ledelse og strategi, sund økonomi og produkter jeg tror langsigtet på til en fair pris!

Ejendomsinvestering

I 2011 købte jeg min første lejlighed: En 3-værelses lejlighed til 780.000 kr. i Odense C. Det har været en god investering. Men var det held, eller var jeg bare modig modsat andre?

"When everyone zigs, you zag."

Alexa Von Tobel

2,5 år senere købte jeg min anden lejlighed, og så begyndte snebolden at rulle. Året efter købte jeg tredje lejlighed. I dag har jeg over 45 bolig- og erhvervsenheder i Odense, og flere omfattende renoveringsprojekter, som Den Gamle Kirke, er blevet til.

Eftersom jeg har fået flere udlejningsejendomme, voksede administrationsopgaverne, som jeg selv varetager. Flere af mine meenties efterspurgte denne service, og i 2021 opstod Manelia, hvor vi tilbyder ejendomsadministration.

Morten-og-doer-mindre-scaled

En passion opstod

Undervejs fandt jeg ud af, at min store passion var at vække interessen for investering og økonomisk uafhængighed i andre! I dag prøver jeg at formidle interessen for investering, særligt indenfor aktier og ejendomme. I 2015 holdt jeg mit første foredrag om aktieinvestering – i dag holder jeg 50 foredrag om året – både om aktie- og ejendomsinvestering.

I 2020 satte coronapandemien en stopper for mine foredrag. Jeg har brugt tiden på at tænke over, hvordan vi kunne tilpasse os de nye omstændigheder – heraf kom foredragsvideoer og online foredrag til. Udover jeg stadig kunne formidle min økonomiske viden, så gav det også mulighed for at lave specifikke videoforedrag om f.eks. banklån.  

Så selvom verdenen lukkede ned, så forsatte jeg med at udvikle mit forretningsområde, og dertil begyndte jeg at rådgive og have meenties indenfor aktier, ejendomme og økonomisk rådgivning.

I fremtiden vil jeg forsætte med at formidle min store passion for økonomisk uafhængighed, og sørge for at blive ved med at udvikle mine beskæftigelser. Næste skridt bliver en podcast og en bog.

Tak for din tid.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL MIG?

Hvis du har spørgsmål til mig eller min rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte mig på enten telefon & mail. Eller skriv dit spørgsmål via kontaktformularen.