Omkostninger ved en investeringsejendom

Når du skal investere i en ejendom, så er der nogle omkostninger, som du skal være opmærksom på. Jeg vil prøve at komme med dem, jeg synes, er mest væsentlige. Med forbehold for, at det selvfølgelig ikke er dem alle sammen. Der kan nemlig komme uforudsigelige omkostninger, når du som udlejer har pligten til at udbedre skader mm. overfor din lejer.

omkostninger investeringsejendom

Risici

Lejeniveau
Det kan f.eks. være, at lejeniveauet falder pga. et overoverbud af boliger. Eller at der kommer en huslejenævningesag, der afgøre, at lejen er sat for højt, så den bliver sænket.

Områdets udvikling
Det kan være området ikke udvikler sig i den retning, som man havde håbet på inden, man købte sin ejendom. Så på den lange bane kan det vise sig at være en dårlig investering.

Konjunkturer
Boligmarkedet er styret af samfundsøkonomien. Køber man sin ejendom, mens priserne er høje, kan man risikere, at prisen falder i takt med samfundsudviklingen. Det samme er gældende for renten på ens lån. Det er altså en af de risici, man på ingen selv kan styre.

Gode råd ifm. handelsomkostninger

De nedestående omkostninger er som regel til forhandling. Men du får de største nedslag i prisen ved at forhandle med sælgerne om prisen på ejendommen eller med køberne, hvis du står, og skal sælge.

Hvis du f.eks. skal sælge en ejendom, så kan du presse på med salæret – for du skal selvfølgelig have en fornuftig pris for din ejendom. Men samtidig skal du heller ikke presse så meget, at de ikke vil arbejde på at sælge for dig.

Nødvendigvis vil jeg ikke råde dig til at vælge f.eks. en advokat ud fra den bedste pris – for du vil jo gerne have en advokat, der er dygtig og ikke kun billig. Det samme er gældende for bygningsrådgivere, som også er nyttige at have indover, hvis du står med en større renovering.

Personligt vil jeg hellere tage en bank, der tager en lille smule mere, for det de gør, og som rent faktisk er samarbejdsvillige og hjælpsomme. I stedet for at tage en billig bank hvor intet kan lade sig gøre.

Vil du lære med mere om ejendomsinvestering? Jeg har lavet fem forskellige foredragsvideoer om ejendomsinvestering. I videoerne kommer jeg med rigtige cases, og trækker på de erfaringer, jeg har gjort mig omkring ejendomsinvestering. 

Del artiklen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nyeste artikler

Bliv klogere på valueinvestering!

Bliv klogere på valueinvestering! Du har måske hørt om strategien valueinvestering i forbindelse med Warren Buffett. Men vidste du, at det både er den mest