Renoveringscase: Fra nedslidt 2-værelses til eksklusiv 4-værelses

I denne artikelserie vil vi føre dig gennem en renovering af en lejlighed, som vi netop har udført. Vi gennemgår hvilke tanker vi havde om renoveringen, hvad vi gjorde, hvorfor vi gjorde det og hvilke positive og negative erfaringer vi har taget med videre. 

I den første del, beskrives ejendommen vi overtog og i hvilken stand vi overtog den. 

Selve ejendommen 

Lejligheden ligger i en ejendom med 3 lejligheder i Odense C. Nemlig to lejligheder på 75 m2 og en lejlighed på 35 m2. Ejendommen er en klassisk ældre tvillingeejendom fra 1922 med mansardtag. En tidstypisk rødstensejendom med tegltag og dannebrogsvinduer. Prisen for ejendommen med de 3 lejligheder var 3.300.000kr. 

Vi overtog ejendommen i en nedkørt stand, hvor lejlighederne og opgang var helt nedslidt indvendigt, men der var nyere tag og vinduer. 
Vi overtog ejendommen uden lejemål og kunne således renovere hele ejendommen samlet. I dag er alle lejligheder ført op i en god stand. Derudover er fællesarealer og ejendommen udvendigt også blevet renoveret. 

I dag fremstår ejendommen altså i rigtig god stand og er udlejningsmæssigt optimeret. 

Lejligheden før renovering 

Vi så lejligheden første gang i starten af 2019, hvor vi også underskrev købsaftalen, men med en meget lang overtagelse, fordi de tidligere lejere først skulle flytte. Da vi i september 2019 fik nøglerne til lejligheden, var det med stor spænding, da det altid er én ting at se en ejendom møbleret, mens lejer bor der og en helt anden at se den fraflyttet. Heldigvis var forventningen, at denne lejlighed ville være meget medtaget, så chokket var ikke stort, da vi så hvor slemt det faktisk var. Det er dog ikke desto mindre en af de værste lejligheder vi nogensinde har købt stands- og rengøringsmæssigt. 

Lejligheden bar præg af manglende rengøring og omfattende rygning gennem en årrække. Lejligheden var så medtaget af nikotin, at der ikke var andre muligheder end at strippe alle vægge fuldstændigt. 

Køkkenet var også i ringe stand og af ældre dato, så der var ingen tvivl om, at det også skulle skiftes. Modsat var badeværelset dog af nyere dato og derfor var der alene behov for grundig rengøring og en opdatering. 
Generelt var det en meget uappetitlig lejlighed i dårlig stand, som vi overtog. 

Du har nu fået et indblik i den lejlighed og ejendom vi overtog, hvor nedkørt og medtaget standen på den var, samt størrelsen på projektet vi stod overfor. I de kommende artikler i serien fører vi dig igennem selve renoveringen, lejligheden efter renovering, økonomien, udlejningen, markedet og afslutningsvist de erfaringer som vi tog med os videre.   
Vi vil i artiklerne detaljeret gennemgå hvilke beslutninger vi tog, og forklare baggrunden for disse beslutninger. 

Du kan læse del 2 her.